Информирано съгласие ФЕЙСЛИФТ

Обща информация

Този документ има за цел да ви информира относно оперативната процедура фейслифт или лифтинг на лицето, нейните рискове и алтернативните методи на лечение. Важно е да прочетете внимателно и обстойно следващата информация.

С вашият подпис вие декларирате, че сте прочели внимателно и разбирате съдържанието на този документ, и сте съгласни да се подложите на така предложената операция с всички съществуващи рискове от нея!

Информация за процедурата

Лифтингът на лицето е операция, от която нямате нужда! Това е естетична операция на избор, която вие искате!

Фейслифт е хирургична процедура, с която се цели подобряване на видимите признаци на стареене върху лицето и шията. Индивидуално с напредване на възрастта, кожата и мускулите на лицето започват да губят своя тонус. С лифтинг на лицето не може да се спре процеса на стареене. Тази процедура може само да подобри най-видимите признаци на стареене чрез подсилването на по-дълбоките структури, придърпване на кожата на лицето и шията, и премахването и преразпределението  в определени области на мазнини. Лифтинг на лицето може да бъде изпълнен самостоятелно или в комбинация с други процедури, като на пример повдигането на веждите, корекция на клепачите и др.